Selecteer een pagina

Ginkyo Groepsruimte

Deze groepsruimte heeft een prettige sfeer, ideaal voor (dag)workshops en lezingen.

Voor workshops is de ruimte geschikt tot 20 personen, voor lezingen tot 40-50 personen. Door de week wordt de ruimte deels als praktijkruimte gebruikt.

Regelmatig worden er er workshops en cursussen gegeven.

Achtergrond Ginkyo

In 2014 is mijn grote zolder verbouwd tot een multifunctioneel gebeuren, bestaande uit een woonkeuken, een ruimte waar workshops gehouden kunnen worden en nog 2 slaapvertrekken met badkamer. De zolder was voordien niet geïsoleerd, had een beschoten kap en je keek naar de hoge nok met een raam, waar waarschijnlijk een uilenbord achter gezeten heeft. De grote balken en staanders  hadden talloze sporen van zwaluwen. Een eldorado voor kinderen om er te spelen, maar de zolder had verder geen andere functie dan opbergruimte.

Ecologisch en duurzaam

Er volgde een grootscheepse verbouwing, waarbij de wens om het ecologisch te verbouwen werd ingevuld middels 18cm houten dozen waar isolerende papiervlokken in werden geblazen. Er kwamen 4 grote zonnecollectoren op het dak voor warm water met een laag-temperatuur-verwarmingssysteem. De keuken heeft vloerverwarming gekregen en de Multifunctionele ruimte heeft wandverwarming gekregen in een organisch ronde leemstuckmuur. Veel lieve mensen hebben mee geholpen om het geheel vorm te geven, zowel vrienden als ook professionals. Er is een aparte ingang gekomen via een buitentrap en eigen poortje beneden aan het ventweggetje langs het huis. De verbouwde bovenverdieping heeft de naam Ginkyo gekregen, vernoemd naar de mooie, grote Ginkgo Biloba, waar je langs loopt naar boven en op uit kijkt. Vroeger heette de boom Ginkyo, maar door een schrijffout is het Ginkgo geworden.

Voor meer informatie of een afspraak

Contact